Windows Formsilla on pitkä historia ja toki se jatkuu, mutta WPF tarjoaa varsin paljon ominaisuuksia esimerkiksi erilaisten näyttökokojen ja -resoluutioiden hallintaan.
Kovin moni asia on tehty WPF:ssä toisin kuin WinFormsissa. Oppimiskynnys on selkesti isompi mutta lopputuloksena on paremmin toimivia ja ylläpidettäviä sovelluksia. WinFormsin ohjelmointikäytäntöjä ei pidä eikä kannata sellaisenaan käyttää WPF-sovelluksissa, lopputulos on kehno ja jää myös paljon WPF:n piirteitä käyttämättä.
Tässä Pro Live-jaksossa on koottu yhteen kaikki ne piirteet jotka pitää ymmärtää ja osata ennen kuin kannattaa lähteä tekemään WPF:llä desktop-sovelluksia. Oleellisia asioita ovat binding-tekniikka ja MVVM -malli, ilman näitä ei kannata tehdä yhtään WPF-sovellusta. Lisäksi käyttöliittymän ulkoasu voidaan erottaa täysin datasta ja kontrollien toimintalogiikasta, lopputuloksena on käytettävämpiä sovelluksia.
Avainsanat: .NET, .NET Core, .NET5, C#, Visual Studio, WinForms, WPF
Heikin pitämien kurssien aihevalikoima on ollut vähintäänkin laaja. Pääsääntöisesti kurssit ovat olleet ohjelmointikursseja, mutta esimerkiksi tietokantojen suunnittelu-, hallinta- ja ohjelmointikurssit kuuluvat valikoimaan. Heikki on paljon mukana asiakasprojekteissa koodaamassa, mistä saatu oppi antaa hyvää kokemusta kurssien pitämiseen.
FM, MCPD, MCTS, MCT, CSM, SCJP, senior-konsultti. C#, C/C++ -kielten, .NET Frameworkin, Visual Studion, tietokantaohjelmoinnin ja yleisen sovelluskehityksen asiantuntija.