Scrum peruskurssi

Scrum on yksinkertainen ja varsin ymmärrettävä toimintaperiaate. Mutta sen käyttöönotto on erittäin haastavaa. Tämä kurssi on suunniteltu koko tiimille, joten parhaan tuloksen saatkin, kun tuot tälle kurssille koko tiimisi. Laitetaan kuntoon sovelluskehitysprosessi ja tehdään se, mikä tuo parhaan hyödyn asiakkaallesi!

Vaativuus
Arvostelut
1800,00 

Yksityiskurssin tiedustelu

 • Tämä kurssi järjestetään yksilöidysti vain pyynnöstä, haluttuna ajankohtana. Ota yhteys yritysmyyntiin soittamalla 042 42 2121 tai oheisen lomakkeen avulla:

Agenda

Scrum-perusteet nopeasti haltuun

Scrum on yleisin ketterän (agile) kehityksen projektimalli. Sen täysimittainen hyödyntäminen on haastavaa ja edellyttää, että koko projektitiimi hallitsee scrumin periaatteet ja toimintatavat. Onnistuessaan scrum mullistaa sovelluskehitysprojektin tuottavuuden.

Koulutus sopii Scrum-tiimin kaikille henkilöille, eli tuoteomistajille (product owner), kehittäjille (ml. sovellusarkkitehdit, ohjelmoijat, testaajat), eli kaikille, jotka osallistuvat scrum-projektin toteuttamiseen.

 

Onko Agile-projektin läpivienti ollut haastavaa? Osa henkilöistä – tyypillisesti asiakkaan edustaja tai tuoteomistaja – ei ole sisäistänyt ketterän kehittämisen ideologiaa. Projekti on hyvin suunniteltu, mutta vieläkin tekemättä. Olisiko syytä toteuttaa vähemmän – mutta paremmin, nopeammin ja ennen kaikkea sitä, mistä asiakas eniten hyötyy.

Scrum perusteet -kurssi on suunniteltu yrityksille, jotka ottavat scrumin käyttöön – tai suunnittelevat sen käyttöönottoa.

Tämä kurssi on suunniteltu koko tiimille, joten parhaan tuloksen saatkin, kun tuot tälle kurssille koko tiimisi. Laitetaan kuntoon sovelluskehitysprosessi ja tehdään se, mikä tuo parhaan hyödyn asiakkaallesi!

Materiaali: Kurssilla käytetään Sovelton omaa Scrum-materiaalia

Testi: Kurssi valmentaa Professional Scrum Master I Assessment -testiin. Testi (150 USD) ei sisälly kurssin hintaan, vaan halukkaat voivat tilata ja suorittaa sen omatoimisesti omalla koneellaan kurssin jälkeen. Testin tilaamiseen ja suorittamiseen opastetaan kurssilla.

 

Sisältö

1. PÄIVÄ

The Scrum Framework
 • Scrumin periaatteet
 • Tärkeimmät käsitteet
Scrum-suunnittelu
 • Miten suunnittelua tehdään koko projektin ajan
 • Suunnittelun oleelliset kohdat
Harjoitukset: sprintin läpivienti
 • Kurssilla tehdään muutama mini-sprint, jotta Scrumin periaatteet ja hyödyt konkretisoituvat

2. PÄIVÄ

Scrumin pitäminen toiminnassa
 • Yleisimmät sudenkuopat
 • Miksi scrum ei toimi – ja näiden ongelmien ratkaisu
Ensimmäinen scrum-projekti
 • Kuinka aloitetaan
 • Toimivan scrum-tiimin muodostaminen
Harjoitukset: sprintin läpivienti
 • Kurssilla tehdään muutama mini-sprint, jotta Scrumin periaatteet ja hyödyt konkretisoituvat

 

Avainsanat: , , ,

Agenda

Paikkoja jäljellä:
Ei paikkarajoitusta
1800,00  + alv./VAT

Vastuuhenkilö


Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto

 • ahti.haukilehto@sovelto.fi
Ahti Haukilehto on Suomen tunnetuin ja arvostetuin Microsoft sovelluskehityksen ja -arkkitehtuurien asiantuntija ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus IT-alan koulutus-, konsultointi- ja muista asiantuntijatehtävistä. Hän on kirjoittanut mm. Visual C# Trainer Kit -kirjan ja ollut yksi kirjoittajista myös muissa IT-alan kirjoissa. Ahtin poikkeuksellisen laaja-alaista näkemyksellisyyttä ja syvällistä osaamista osoittaa myös Microsoftin hänelle myöntämä MS Regional Director, Finland -status vuosina 1998-2015.

DI, MCPD: EAD, MCSD (.NET), MCBMSS, MCT, senior-konsultti. .NET-arkkitehtuurin asiantuntija.

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki. – Aaro Hellaakoski