Scrum tutuksi -virtuaalikoulutus

Ketteryys on tapa ajatella, tapa suhtautua tekemiseen ja odottamattomaan, ei mikään metodi tai tiettyjen toimintojen mekaanista suorittamista. Osallistu mukavasti vaikka kotoasi mutta läsnä virtuaaliympäristössä!

Yksityiskurssin tiedustelu

 • Tämä kurssi järjestetään yksilöidysti vain pyynnöstä, haluttuna ajankohtana. Ota yhteys yritysmyyntiin soittamalla 042 42 2121 tai oheisen lomakkeen avulla:

Scrum tutuksi -virtuaalikoulutus

Opi Scrumin perusteet tehokkaasti virtuaaliympäristössä

Scrum on yksinkertainen ymmärtää, mutta samalla erittäin haastava hallita täysin. Scrum on erinomainen apu ketteryyden saavuttamisessa tarjoamalla raamit tekemiselle ja toiminnan sekä ajattelutavan kehittämiselle.

Tule mukaan ottamaan perusteet haltuun kokeneen kouluttajan johdolla, joka osaa viitoittaa etenemistä laajalla käytännön kokemuksella Scrumin hyödyntämisestä.

Koulutuksen sisältö

Ketteryyden tämän hetken suosituin viitekehys, Scrum, on kehitetty erityisesti monimutkaisien, tuntemattomien ongelmien ratkaisemiseksi, kehittämään toimintaa järkevämmäksi, ja se soveltuu hyvin monenlaisiin ympäristöihin.

Tämä koulutus antaa ymmärryksen Scrumista ja sen mahdollisuuksista jokaiselle tiimin jäsenelle, roolista riippumatta. Se lyhentää oppimisaikaasi merkittävästi, parantaa onnistumismahdollisuuksiasi ja tarjoaa käytännön tilanteissa todennettuja keinoja avuksi toiminnan kehittämiseen.

Scrum tutuksi -kurssilla tutustumme ketteryyden ajatusmalliin, arvoihin ja periaatteisiin sekä Scrumin perusteisiin sisältäen itse viitekehyksen, teorian Scrumin perustana, roolit, tapahtumat ja tuotokset sekä vinkkejä sen käyttöönottoon.

Koulutuksessa pääset kokemaan virtuaalisen oppimisympäristön voiman ja helppouden verrattuna etä-/videoyhteyksiin ja osallistumaan kurssille vaikkapa kotoasi. Koulutus toteutetaan virtuaaliympäristössä – sinun ei tarvitse matkustaa mutta olet silti aidosti läsnä virtuaalisesti muiden kurssilaisten kanssa.

Tule mukaan aloittamaan kehittymisenne kohti ketteryyttä ja fiksumpaa tekemistä ratkaisemalla käytännön ongelmatilanteita yhdessä huippuasiantuntijamme ja muiden kurssilaisten kanssa.

Katso tunnelmat ensimmäisestä koulutuksesta syyskuulla:

Lue lisää: scrumguides.org.

Koulutuksen sisältö

Arvot ja periaatteet

 • Millaiset arvot ja periaatteet ohjaavat ketterää toimintaa?
 • Empiirinen toimintamalli
 • Läpinäkyvyys, tarkkailu, muutos

Scrum-perusteet

 • Roolit, tapahtumat, tuotokset
 • Iteratiivisuus ja suunnittelu

Tiimi

 • Tiimin muodostamisen vaiheet
 • Tiimin toiminta ja tehokkuus

Scrum Master -rooli

 • Velvollisuudet
 • Haasteet
 • Muutos
 • Adaptaatiotavat

Materiaali

Kurssilla käytetään Sovelton kurssimateriaalia. Materiaali on englanninkielinen.

Kurssiympäristö ja sen käyttö

Tulet saamaan ennen kurssia ohjeistuksen ympäristön käyttöön. Järjestämme myös lyhyen kokeilutilaisuuden ennen kurssia ja ensimmäisen kurssipäivän aamuna tuntia ennen kurssin alkua. Internet-yhteyden tulisi olla mielellään laajakaista WiFi tai mobiilikäytössä vakaa 4G. Jos osallistut mobiiliyhteydellä, samassa hotspotissa tulee olla vain yksi käyttäjä.

Kurssiympäristö

Kurssilla käytetään virtuaalista oppimisympäristöä, joka sisältää yhteisen opiskelutilan, ryhmätyötiloja, erilaisia työkaluja jne, joita käytetään virtuaalilasien avulla parhaan kokemuksen saavuttamiseksi. Voit toki käyttää ympäristöä myös ilman virtuaalilaseja. Hyppää virtuaalimaailmaan ja osallistu kurssille mukavasti vaikka kotoasi.

Olet kuitenkin läsnä virtuaalitilassa avatar-hahmona ja yhteistyö voidaankin viedä aivan uudelle tasolle myös etäosallistumisessa. Keskustelut ja äänimaailma on spatiaalinen, joten kokemus on vastaava kuin fyysisessä tilassa yhdessä toimiessa.

Tuettavat laitteet, joilla voit osallistua

Windows / Mac (OSX) desktop computers and iOS mobile devices (iPhones and iPads). Android support coming soon. VR mode available for all SteamVR compatible VR headsets (Oculus, HTC Vives, Windows Mixer Reality,…). Oculus Go and Oculus Quest support coming soon.

Tietokonetta käytettäessä mikrofoni on pakollinen, suosittelemme vahvasti myös kuulokkeita. Jos sinulla ei vielä ole ja haluat hankkia omia laitteita käyttöösi, voit hankkia laitteet kätevästi käyttöösi palvelulaitteina Telialta.

Lisätietoa ympäristöstä »

 

Avainsanat: , , , ,

 

Paikkoja jäljellä:
Ei paikkarajoitusta
Pyydä tarjous

Vastuuhenkilö


Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto on Suomen tunnetuin ja arvostetuin Microsoft sovelluskehityksen ja -arkkitehtuurien asiantuntija ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus IT-alan koulutus-, konsultointi- ja muista asiantuntijatehtävistä. Hän on kirjoittanut mm. Visual C# Trainer Kit -kirjan ja ollut yksi kirjoittajista myös muissa IT-alan kirjoissa. Ahtin poikkeuksellisen laaja-alaista näkemyksellisyyttä ja syvällistä osaamista osoittaa myös Microsoftin hänelle myöntämä MS Regional Director, Finland -status vuosina 1998-2015.

DI, MCPD: EAD, MCSD (.NET), MCBMSS, MCT, senior-konsultti. .NET-arkkitehtuurin asiantuntija. AWS Certified, Certified AWS Trainer.

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki. – Aaro Hellaakoski