Scrum tutuksi

Ketteryys on tapa ajatella, tapa suhtautua tekemiseen ja odottamattomaan, ei mikään metodi tai tiettyjen toimintojen mekaanista suorittamista. Scrum on erinomainen apu ketteryyden saavuttamisessa tarjoamalla raamit tekemiselle ja toiminnan sekä ajattelutavan kehittämiselle. Tule aloittamaan kehittymisenne kohti ketteryyttä ja fiksumpaa tekemistä yhdessä käytännön ongelmatilanteita ratkaisemaan tottuneiden asiantuntijoidemme kanssa.

Yksityiskurssin tiedustelu

 • Tämä kurssi järjestetään yksilöidysti vain pyynnöstä, haluttuna ajankohtana. Ota yhteys yritysmyyntiin soittamalla 042 42 2121 tai oheisen lomakkeen avulla:

Scrum tutuksi

Ketteryyden tämän hetken suosituin viitekehys, Scrum, on kehitetty erityisesti monimutkaisien, tuntemattomien ongelmien ratkaisemiseksi, kehittämään toimintaa järkevämmäksi, ja se soveltuu hyvin monenlaisiin ympäristöihin.

Scrum on yksinkertainen ymmärtää, mutta samalla erittäin haastava hallita täysin. Tämä koulutus antaa ymmärryksen Scrumista ja sen mahdollisuuksista jokaiselle tiimin jäsenelle, roolista riippumatta. Se lyhentää oppimisaikaasi merkittävästi, parantaa onnistumismahdollisuuksiasi ja tarjoaa käytännön tilanteissa todennettuja keinoja avuksi toiminnan kehittämiseen.

Scrum tutuksi -kurssilla tutustumme ketteryyden ajatusmalliin, arvoihin ja periaatteisiin sekä Scrumin perusteisiin sisältäen itse viitekehyksen, teorian Scrumin perustana, roolit, tapahtumat ja tuotokset sekä vinkkejä sen käyttöönottoon.

Lue lisää: scrumguides.org.

 

Materiaali: Kurssilla käytetään Sovelton kurssimateriaalia. Materiaali on englanninkielinen.

Koulutuksen tarkempi sisältö

Arvot ja periaatteet

 • Millaiset arvot ja periaatteet ohjaavat ketterää toimintaa?
 • Empiirinen toimintamalli
 • Läpinäkyvyys, tarkkailu, muutos

Scrum-perusteet

 • Roolit, tapahtumat, tuotokset
 • Iteratiivisuus ja suunnittelu

Tiimi

 • Tiimin muodostamisen vaiheet
 • Tiimin toiminta ja tehokkuus

Scrum Master -rooli

 • Velvollisuudet
 • Haasteet
 • Muutos
 • Adaptaatiotavat

 

Avainsanat: , ,

 

Paikkoja jäljellä:
Ei paikkarajoitusta
Pyydä tarjous

Kokemuksia

“Kouluttajalle kiitos kansantajuisen sanaston käytöstä ja runsaista käytännönläheisistä esimerkeistä. Koulutuksessa tuli kyllä useassa kohtaa ilmi, että kouluttaja oli myöskin työskennellyt aidosti opettamiaan menetelmiä hyödyntäen, eikä ollut "vain" asian kouluttaja tai sanansaattaja.” - Teija Virtanen, Metsähallitus

Tutustu myös

-
Pyydä tarjous
Scrum Master course covers the Scrum basics, such as the framework, theory of Scrum, roles, events, and artifacts. The course also covers the more advanced themes, such as how to optimize value, productivity, and total costs.
Ketteryys on tapa ajatella, tapa suhtautua tekemiseen ja odottamattomaan, ei mikään metodi tai tiettyjen toimintojen mekaanista suorittamista. Osallistu mukavasti vaikka kotoasi mutta läsnä virtuaaliympäristössä!

Vastuuhenkilö


Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto on Suomen tunnetuin ja arvostetuin Microsoft sovelluskehityksen ja -arkkitehtuurien asiantuntija ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus IT-alan koulutus-, konsultointi- ja muista asiantuntijatehtävistä. Hän on kirjoittanut mm. Visual C# Trainer Kit -kirjan ja ollut yksi kirjoittajista myös muissa IT-alan kirjoissa. Ahtin poikkeuksellisen laaja-alaista näkemyksellisyyttä ja syvällistä osaamista osoittaa myös Microsoftin hänelle myöntämä MS Regional Director, Finland -status vuosina 1998-2015.

DI, MCPD: EAD, MCSD (.NET), MCBMSS, MCT, senior-konsultti. .NET-arkkitehtuurin asiantuntija. AWS Certified, Certified AWS Trainer.

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki. – Aaro Hellaakoski