Sovelto Hybrid: Azure Cloud Architect

Pilvi on uusi normaali. Valtaosa uusista järjestelmistä ja järjestelmäuudistuksista perustuu tai vähintäänkin tukeutuu pilviteknologioihin. Pilviteknologia on siis vain osattava. Tämän koulutuksen avulla sinusta tehdään osaava ja sertifioitu Azure Arkkitehti!

 

Vaativuus
Arvostelut
4900,00 

Yksityiskurssin tiedustelu

 • Tämä kurssi järjestetään yksilöidysti vain pyynnöstä, haluttuna ajankohtana. Ota yhteys yritysmyyntiin soittamalla 042 42 2121 tai oheisen lomakkeen avulla:

Azure muuttuu nopeasti. Jos olet jonkin aikaa sitten siihen perehtynyt, muttet ole seurannut kehitystä viime vuosina, olet pudonnut osaajien kelkasta. Azure on laaja kokonaisuus, teknologian tunteminen arkkitehdin vaatimusten mukaisesti vaatii runsaasti opiskelua ja aikaa. Nyt sinulle tarjotaan mahdollisuus viedä osaamisesi seuraavalle tasolle!

 

Azure Cloud Architect valmennusohjelmasta

Azure Cloud Architect koulutus ei ole pintaraapaisu. Tämän koulutuksen läpikäytyäsi tiedät ja muutkin tietävät, että sinä osaat Azuren. Ohjelma kestää kokonaisuudessaan 4 kuukautta ja vie arviolta n. 10 h/viikko. Ohjelman aikana tehdään runsaasti ryhmätöitä, joissa suunnitellaan ja esitellään valittu arkkitehtuuri. Tavoite on se, että sinusta kasvaa myös ratkaisumyyjä – osaat julkituoda valitun arkkitehtuurin hyvät ja huonot puolet. Osaat esitellä arkkitehtuurin hyvinkin tarkasti mutta tarvittaessa myös ”Executive Summary” -tyyppisesti. Kiteytät sen, miten valittu arkkitehtuuri ratkaisee asiakkaasi ongelman. Siitähän hyvässä arkkitehtuurisuunnittelussa on aina lopulta kysymys.

Koulutus on suunnattu sovellusarkkitehdeille ja projektipäälliköille. Tämä koulutus sisältää siis advanced -tason asiaa ja sen läpikäynti oletetussa n. 10 h/vko ajassa edellyttää jonkin tasoista etukäteisosaamista Azuresta. Ellei sitä ole, valmistaudu käyttämään enemmän aikaa opintojen onnistuneeseen suorittamiseen. Koulutus edellyttää perustason sovelluskehitysosaamista mieluusti .NET -teknologioilla. Koska suuri osa harjoitustöistä tehdään ryhmissä, ei kaikkien ryhmän jäsenten edellytetä osaavan koodata.

Materiaalina on Sovelton materiaalia, Azure-dokumentaatio sekä itseopiskeluna läpikäydään MOC (Microsoft Official Course) 20535A: Architecting Microsoft Azure Solutions -materiaaleja. Tämä koulutus valmentaa Microsoftin ”70-535 Architecting Microsoft Azure Solutions” -testiin. Koulutukseen sisältyy harjoitustesti, virallinen sertifiointitesti sekä yksi uusinta yritys.

Tulet käyttämään yhteisöllisen oppimisen tueksi Sovelto Space -alustaa, jossa jaat ja sparrailet muiden kanssa omia kokemuksia ja kysymyksiä. Alustan ylläpidosta vastaa kokenut kouluttaja. Sinulla on siis käytössäsi itseopiskelun vapaudet ja yhteisön tuki!

 

Koulutuksen aikataulu:

 • KickOff
  1 päivä läsnäopintoja Soveltolla  14.12.
 • 1. Itseopiskelupaketti
  Itseopiskelun kesto 2 viikkoa
  Online-koulutus ma 21.12, 09:00 – 11:00
 • 2. Itseopiskelupaketti
  Itseopiskelun kesto 2 viikkoa
  Online-koulutus 11.01, 09:00 – 11:00
 • 3. Itseopiskelupaketti
  Itseopiskelun kesto 2 viikkoa
  Online-koulutus ma 18.01, 09:00 – 11:00
 • 4. Itseopiskelupaketti
  Itseopiskelun kesto 2 viikkoa
  Online-koulutus ma 25.01, 09:00 – 11:00
 • 5. Itseopiskelupaketti
  Itseopiskelun kesto 2 viikkoa
  Online-koulutus ma 01.02, 09:00 – 11:00
 • Workshop
  2 päivää läsnäopintoja Soveltolla 14.02 – 15.02

Sovelto hybrid Azure cloud architect

Miten ja mitä sinä tulet oppimaan koulutuksen aikana:

 

KickOff

Kickoff on yhden päivän lähiopetus, jonka tavoite on tutustua toisiimme, sopia toimintatavat, varmistua että kullakin osallistujalla on opiskeluympäristö kunnossa (mm. Azure subscription, Sovelto Space) ja muodostaa työryhmät. Tällöin myös jaetaan käytettävä kurssimateriaali Course 20535A: Architecting Microsoft Azure Solutions.

 

Itseopiskelupaketit

Itseopiskelupaketit ovat kahden viikon mittaisia ohjattuja opiskelujaksoja, jotka päättyvät kahden tunnin online-koulutukseen. Itseopiskelupakettien aikana opiskellaan sovittu teknologia. Kunkin jakson aikana ryhmät tekevät myös kaksi harjoitustyötä:

 1. Annetun tehtäväksiannon ratkaisu Hands-on periaatteella, jotta teknologiasta saadaan oikea käyttökokemus.
 2. Lisäksi kukin ryhmä tekee esityksen, jossa kuvataan tehty ratkaisu sekä käytetty teknologia. Tämän esityksen tarkoitus on sisäistää jakson aihe sekä harjoituttaa opiskelija esittelemään ratkaisu ymmärrettävässä muodossa.

Teknologiaesityksen valmistelu (ja pitäminen) auttaa sisäistämään uudet käsitteet ja käyttämään käsitteitä arkkitehtuurisuunnittelussa. Tavoitteena on ymmärtää teknologia sillä tasolla, että abstraktiotason nosto on mahdollista. Kukin ryhmä tekee tehtäväksiannon ja esitykset sekä arvioi kahden muun ryhmän tuotoksen.

 

Itseopiskelupakettien sisältö
 1. Application Architecture Patterns in Azure, Deploying Resources with Azure Resource Manager, Building Azure IaaS-Based Server Applications
 2. Creating Managed Server Applications in Azure, Backing Azure Solutions with Azure Storage
 3. Comparing Database Options in Azure, Networking Azure Application Components
 4. Integrating SaaS Services Available on the Azure Platform, Integrating Azure Solution Components using Messaging Services
 5. Monitoring and Automating Azure Solutions

 

Workshop

Koulutuksen lopussa on kahden päivän lähiopetusjakso, jossa ensin terästetään hyvän konsultin toimintavat ja ratkaisumyynnin keinot. Sitten harjoitellaan ratkaisukeskeisen ”myynti-pitchin” tekoa ja esittämistä. Kunakin päivänä ryhmät tekevät annetusta casesta ratkaisuehdotuksen, joka esitellään asiakkaalle. Ratkaisuehdotuksessa kuvataan käytettävä (Azure)teknologia, hyödyt asiakkaalle ja miten asiakkaan haasteet ovat ratkaistavissa. Esitys sisältää myös kustannusarvion.

 

Sertifiointitentti

Kaksi viikkoa lopetuksen jälkeen osallistujalla on mahdollisuus tehdä sertitentti: ”Exam 70-535 Architecting Microsoft Azure Solutions”.

 

 

Avainsanat: , ,

 

Paikkoja jäljellä:
Ei paikkarajoitusta
4900,00  + alv./VAT

Vastuuhenkilö


Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto

Ahti Haukilehto on Suomen tunnetuin ja arvostetuin Microsoft sovelluskehityksen ja -arkkitehtuurien asiantuntija ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus IT-alan koulutus-, konsultointi- ja muista asiantuntijatehtävistä. Hän on kirjoittanut mm. Visual C# Trainer Kit -kirjan ja ollut yksi kirjoittajista myös muissa IT-alan kirjoissa. Ahtin poikkeuksellisen laaja-alaista näkemyksellisyyttä ja syvällistä osaamista osoittaa myös Microsoftin hänelle myöntämä MS Regional Director, Finland -status vuosina 1998-2015.

DI, MCPD: EAD, MCSD (.NET), MCBMSS, MCT, senior-konsultti. .NET-arkkitehtuurin asiantuntija. AWS Certified, Certified AWS Trainer.

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki. – Aaro Hellaakoski