Uusi roolipohjainen Azure Administrator -sertifiointi yksinkertaistui

Uusi roolipohjainen Azure Administrator -sertifiointi yksinkertaistui

Microsoft julkaisi viime syyskuussa uuden roolipohjaisen sertifiointimallin ja tuolloin julkaistujen sertifiointien joukossa oli myös ylläpitäjien Microsoft Certified: Azure Administrator Associate. Tämän saavuttaminen on vaatinut kahden testin suorittamisen: AZ-100 ja AZ-101. Vapusta alkaen suoritus helpottuu, kun riittää enää yksi testi, AZ-103.

Uusi testi kattaa aiempien kahden sisällöt, joskin pääpaino on AZ-100:ssa. Voit tarkastella muutoksia Microsoftin dokumentista.

Jos testin AZ-100 on jo ehtinyt suorittaa, niin tämä ei mene hukkaan, vaan vappuna sillä ansaitsee mainitun Azure Administrator Associate -sertifioinnin. Siis ei tarvitse suorittaa AZ-101:tä eikä uutta AZ-103:a.

Testejä AZ-100 tai AZ-101 ei voi enää suorittaa 1.5.2019 jälkeen. Jos AZ-100-testi on jo varattuna sitä edeltävään aikaan, sen voi suorittaa, jolloin vappuna ansaitsee mainitun sertifioinnin. Tai AZ-101-testinkin voi halutessaan suorittaa, koska siitä saa virtuaalisen suoritusmerkin (badge). Lisäksi AZ-101 suorittajat saavat voucherin, jota voi hyödyntää seuraavan testin tilauksessa.

Uudistuksen myötä Microsoftilta tulee uusi nelipäiväinen kurssi, joka valmentaa uuteen AZ-103-testiin. Tämä kurssi tulee Soveltossakin tarjolle vapun jälkeen ennen kesää.

Jo aiemmin on ollut siirtymätesti AZ-102 niille, jotka ovat aiemmin suorittaneet 70-533-testin. Tämä siirtymätesti säilyy ennallaan ja on saatavilla 30.6. asti.

Ensi viikolla sinulla on loistava tilaisuus kuulla muutoksen taustoista ja myös muista sertifioinneista sekä niihin valmentavista koulutuksistamme Sovelton webinaarissa 27.3. klo 9-10.

Lue lisää

Azuren uudet roolipohjaiset sertifioinnit, koulutukset ja siirtymätestit

7 syytä sertifioitua

Microsoftin blogi uudistuksesta