Virtuaalikurssi on uusi tapa opiskella etänä

Virtuaalikurssi on uusi tapa opiskella etänä

Outi Hotarinen kuuli Sovelton virtuaalisesta Scrum-kurssista kollegaltaan ja tarttui tilaisuuteen heti. Outi ei ollut aiemmin kokeillut virtuaalilaseja, joten kurssille osallistuminen tuntui jännittävältä tavalta oppia asioita.

Virtuaalinen Scrum-kurssi oli Outille monella tapaa positiivinen kokemus. Kun VR-lasit laittoi silmille, unohtuivat työsähköpostit ja muu ympäröivä maailma ja kurssin sisältöön pystyi keskittymään intensiivisesti. Outi yllättyi siitä, miten realistiselta VR-maailma tuntui. Virtuaalinen luokkatila oli hyvin aidon luokan oloinen, siellä pystyi liikkumaan ja muiden kurssilaisten avatar-hahmojen kanssa pystyi hyvin juttelemaan sekä tekemään ryhmätöitä.

Menisin uudestaankin virtuaalikurssille, kyllä se oli niin hyvä kokemus!

Sovelton konsulteista Anssi Rusanen on perehtynyt ketteriin menetelmiin, niiden käyttöön ja kouluttamiseen, mutta virtuaalisesti Scrumia ei ole opetettu aikaisemmin missään maailmassa. Sovelton VR-kurssisisältöjä suunniteteltaessa on jatkossa huomioitu myös se, että kahdeksantuntisia kurssipäiviä ei kannata virtuaalimaailmassa vetää, vaan päivät on parempi palastella kahteen lyheympään sessioon.

Outi työskentelee Tiedolla IT-tilausten parissa Head of Operational Excellence -tehtävissä ja aikoo jatkossakin ottaa virtuaalilasit käyttöönsä, monet koulutukset ja kokoukset sujuisivat virtuaalimaailmassa tehokkaammin.

Kun tein Scrum tutuksi -kurssin kotoa, ei tarvinnut matkustaa aamulla mihinkään. Kaukana työpaikasta asuvalle tämä on tosi helpottava juttu.

Tutustu Sovelton virtuaalisiin Scrum-koulutuksiin alla olevasta linkistä.

https://www.sovelto.fi/koulutukset/?search=scrum