Webinaaritallenne: Teams tulee ja tehostaa tiimityön – paketoi välineet yhteen

Webinaaritallenne: Teams tulee ja tehostaa tiimityön – paketoi välineet yhteen

Microsoft Teams tulee ja muuttaa tiimityön tekemisen kerralla: nyt kaikki tarvittava on paketoitu yhden käyttöliittymän taakse.

Microsoft julkisti tänä syksynä tiedon, että Skype For Business sulautuu Teamsiin ja mahdollistaa siten aiempaa monimuotoisempaa kommunikaatiota.

Tarjosimme katsauksen keskeisiin Teamsin toimintoihin ja tuleviin muutoksiin. Sovelton tietotyön valmentajat Teemu Ahlström ja Laura Nurminen avasivat uusia tiimityömalleja ja näkymiä Teamsin toimintoihin. Webinaarissa kuulimme myös tietoa suoraan Microsoftilta kun O365 Product Marketing Manager Harri Mikkanen toi kuulijoillemme terveiset Teamsin Roadmapista.

Teams Webinaaritallenne löytyy alta sekä Youtubesta [Katso video]

Kiitos kaikille Teams -webinaariimme osallistuneille. Webinaarissa käsiteltyjen sisältöjen lisäksi saimme useita tarkentavia kysymyksiä, kiitos siitä kuuntelijoillemme. Tässä vielä webinaarin tallenne sekä esiin nostettuja kysymyksiä. Suosittelmme myös Teams koulutuksiamme, joissa perehdytään syvällisesti Teamsin toimintoihin sekä organisaatioiden toimintakulttuurimuutoksiin, sisäisen viestinnän haasteisiin sekä tiimityön uusiin muotoihin. Löydät kurssimme kurssitarjonnastamme

 

Teams -palvelu on automaattisesti käytössä, jos organisaatiossa on O365 käytössä. Teams -sovellus löytyy O365 -portaalista ja Teamsista on saatavilla myös työpöytäsovellus sekä Mobiilisovellus (iOs/Android). Online-sovelluksen ja työpöytäsovelluksen ero on lähes olematon, Mobiilisovellus on käyttäjäystävällinen ja kätevä. Teamsin käyttöönotto vaatii lisäksi yksilötason JA organisaatiotason sitoutumisen, sillä yhteiset toimintamallit ja työvälineiden selkeys korreloi suoraan motivaatioon ja käyttöasteeseen.

Teams -tiimityötilaan voidaan kutsua organisaation ulkopuolisia toimijoita mukaan valitsemalla tiimilistasta tiimin kohdalta lisävalikko (kolme pistettä tiimin nimen vieressä) ja sieltä Lisää Jäsen. Sähköpostiosoitteen lisäämällä lähtee kutsutulle sähköposti. Huomioitavaa on, että ulkopuolinen jäsen näkee tiiminsä eri käyttöympäristössä: Profiilikuvakkeesta (vasen alakulma) avautuva profiilivalikko antaa vaihtaa vieraan käyttöympäristön tiimiin.

Teamsin kokoustoiminnot eroavat vielä Skype for Businessin ominaisuuksista, mutta jatkuvasti Skypen toiminnot siirtyvät Temasin ympäristöön. Teams -kokoukset mahdollistavat ketterämpää ja monipuolisempaa viestintää. Teamsin muitakin ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti, kuten läsnäolotietojen näkyvyyttä, Outlook-integraatioita ja Tabien sisältöihin

Muutoksia kannattaa seurata käyttämällä aktiivisesti Teamsia. Myös Roadmapista löytyy tiedot tulevista muutoksista.

Katso Yrityspuolen O365 -Roadmap 

Opetuspuolen Teams sisältää esiteltyjä ominaisuuksia mutta tarjoaa yrityspuolen Teamsiin nähden paljon enemmän mahdollisuuksia.

Tutustu O365 Education Roadmapiin

Seuraava webinaarimme Teamsiin liittyen järjestetään Tammikuussa. Tervetuloa kuulolle!

 

Viikottain ilmestyvissä Office Hacks -videoissamme nostamme esiin hyviä vinkkejä tehokkaampaan arkeen. Tässä viikon 46 vinkki Teamsin pikakyselyistä. Löydät kaikki Hacksit Sovelton Youtubesta

Katso myös:
Tehokkaiden tiimien työkalupakki 1pv [Tutustu kurssiin]
Office365 ja toimintakulttuurin muutos 3 pv[Tutustu kurssiin]