Word-kurssin tarve johti Sovelto Channelin käyttöönottoon Santenissa

Word-kurssin tarve johti Sovelto Channelin käyttöönottoon Santenissa

Santen Oy on aikaisemmin järjestänyt lähinnä Word-, Excel- ja PowerPoint-kursseja tarpeen niin vaatiessa omassa koulutusluokassaan Tampereen Ruskossa. Koulutusluokka jäi kuitenkin pois käytöstä tilojen uudelleenjärjestelyjen yhteydessä.

Keväällä 2015 muutama työntekijä opiskeli työn ohessa ja tarvitsi Word-osaamisen päivittämistä mm. raporttien kirjoittamiseen. Kun koulutukselle oli vaikeaa löytää sopivaa ajankohtaa, piti miettiä uusia ratkaisuja koulutuksen järjestämiseksi.

Sovelto ehdotti Santenille digitaalisen oppimisympäristön käyttöä Word-taitojen hiomiseksi. Sovelto Channelista löytyy kattava valikoima tietotyö-aiheisia materiaaleja, joten Wordin käytön opettelu niiden avulla olisi mahdollista. Ritva Hakkarainen Santenilta kertoo, että Channelista oli puhuttu jo aikaisemmin, mutta alkuun se ei ottanut tulta.

”Digioppiminen sinänsä kiinnosti. Ja luokkaopetusten junailu oli hankalaa kiireisten aikataulujen vuoksi. Ja kun osaamistasot ja oppimistyylitkin ovat niin erilaisia, niin Channel voisi antaa mahdollisuuden opetella asioita rauhassa ja kerrata tarvittaessa. Myös lyhyet videot tuntuivat hyvältä idealta. Toisaalta epäilytti se, lähtevätkö ihmiset mukaan. Sovelton Minna Sorri sai kuitenkin meidät vakuuttumaan siitä, että ratkaisu voisi toimia. Se vaatisi vain enemmän markkinointia henkilöstölle.” Näin syntyi pilottiryhmä. Ryhmäläisten kokemukset Channelista olivat sen verran myönteisiä, että palvelu päätettiin tarjota koko henkilöstölle.

Aluksi pidettiin Channel-infoja, joiden jälkeen mukaan lähti ensimmäiset sata henkeä. Nyt tunnuksia tehdään sitä mukaa, kun halukkaita ilmoittautuu. Sovelton kanssa yhteistyössä laadittiin suunnitelma käyttäjien aktivoinnista. ”Nyt kun muistutamme ja houkuttelemme henkilöstöä kuukausittain ja liitämme viestiin kiinnostavan videonpätkän, tulee parin päivän aikana lisää käyttöoikeuspyyntöjä. Ja sitten tahti on hiljaisempaa ennen seuraavaa ’houkutusta’”, Ritva Hakkarainen kertoo.

”Käyttäjätunnukset voi hakea meidän intran linkin kautta ja sisäänkirjautuminen tapahtuu myös samasta paikasta. Olemme myös ehdottaneet esimiehille, että Channelia voisi hyödyntää osastopalavereissa.”

Oppiminen on monitahoinen juttu. Ja se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Jokainen voisi miettiä oppimistyyliään ja -menetelmiään ja kokeilla välillä uusia tapoja. Uusien asioiden ja menetelmien opettelu pitää aivot kunnossa ja mielen virkeänä!
Ritva Hakkarainen, Manager, HRD&Internal Communications, Santen Oy

 

Santen Oy on Pohjoismaiden johtava silmälääkkeiden kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut lääkeyritys. Sen päätuotteita ovat glaukooman, silmätulehdusten, allergian ja kuivansilmän lääkkeet. Santen on vahvistanut merkittävästi asemaansa Euroopan silmälääkemarkkinoilla. Santen Oy kuuluu japanilaiseen Santen Pharmaceutical Co. Ltd -konserniin. Santenlaisia on Euroopassa tällä hetkellä yli 600, joista Suomessa yli 300. www.santen.fi